DIY: regenboog hanger van klei

Zin om creatief bezig te zijn? DIY idee van Koterkamertje: Deze regenboog hanger van zelfhardende klei is eenvoudig en leuk om te maken!

Benodigdheden:

Papier – Potlood – Schaar – Zelfhardende klei – Deegroller – Mesje – Verf – Kwasten – Touw

Stap 1:  Teken met een potlood de vorm van een regenboog en twee wolkjes uit op papier. Knip de vormpjes uit wanneer ze naar wens zijn. De uitgeknipte figuren dienen als sjabloon tijdens het kleien.

Stap 2: Rol de zelfhardende klei uit met een deegroller. Zodra de klei plat gerold is leg je de sjablonen op de klei. Snijd de vormen van de sjablonen uit in de klei.

Stap 3: Prik in ieder wolkje een gaatje. Prik daarna aan de bovenkant en aan de uiteinden van de regenboog een gaatje.

Stap 4: Laat de regenboog en wolkjes opdrogen. Let op: hier moet je eventjes geduld voor hebben. Na ongeveer 24 uur waren mijn figuren volledig opgedroogd.

Stap 5: Zodra de klei volledig is opgedroogd kunnen de regenboog en wolkjes worden geverfd. Dit kan volledig naar smaak gedaan worden! Ik ben voor regenboogstrepen gegaan. Kies voor kleuren die matchen met het interieur van de kinderkamer.

Stap 6: Zodra de verf is opgedroogd kan de regenboog verbonden worden met de twee wolkjes. Verbind de regenboog met de twee wolkjes door middel van touw. Steek vervolgens touw door het gaatje aan de bovenkant van de regenboog. Aan dit touw kan de regenboog hanger opgehangen worden!

Het resultaat! De regenbooghanger van klei is een leuke decoratie die makkelijk is te maken en iedere kinderkamer opfleurt!

Ga jij ook aan de slag met deze DIY? Laat het hieronder weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *